• Darovanie 2 % z dane z príjmov

          • Milí rodičia, aj v tomto roku je naše združenie SRRZ-RZ zaregistrované na 2% daní.

            Touto cestou si Vás dovoľujeme požiadať o tento príspevok, ak nie ste rozhodnutí komu darovať - nenechajte tieto prostriedky prepadnúť v prospech štátu. Finančné prostriedky sú každoročne použité na podporu výchovno-vzdelávacieho procesu na našej škole. Minulý rok bol do triedy zakúpený dataprojektor s vyššou svietivosťou.

          • OZNAM pre triednych dôverníkov

          • Milí zástupcovia tried, touto cestou Vás pozývame na stretnutie, ktoré sa uskutoční v stredu 28. februára o 16:45 hod. vo fyzikálni.

            Program: Privítanie, Návrhy na využitie finančných prostriedkov pre deti ZŠ, MDD, Diskusia, Záver

            Tešíme sa na aktívnu účasť.

          • Lyžiarsky výcvik KRAHULE

          • Od 12. do 16. februára absolvovali naši ôsmaci lyžiarsky výcvik. Napriek teplej zime a nedostatku snehu sa podarilo splniť cieľ tohto kurzu a naučiť žiakov základy zjazdového lyžovania na zjazdovke v Krahuliach a Skalke pri Kremnici. Odskúšali si vozenie na lyžiarskom páse, vleku i sedačke. Okrem toho absolvovali turistické výlety do okolia, športové hry na čerstvom vzduchu, večerný program vrátane karnevalu, utužovali priateľstvá a oddýchli si od rodičov. 

          • Tvorivý zápisník

          • Dve naše žiačky z II. stupňa Zuzka a Zoja sa v decembri 2023 zapojili do súťaže Tvorivý zápisník - Cestovateľský diár vyhlásenej CVČ Trenčín. Na jeseň spracovali svoje cestovateľské zážitky z leta do diára. Porota ich prácu ocenila, odmenila ich krásnym 1. a 2. miestom v kategórii žiaci od 11 do 15 rokov a takto ich prácu okomentovala:

            1. Zuzana Jendrušová (najkrajšie vizuálne spracovanie, písomné informácie boli elegantne riešené v zohnutých rolkách alebo kúskoch papiera interaktívne pripnutých k jednotlivým stranám)

            2. Zoja Martonová (páčilo sa nám množstvo práce vloženej do zápisníka - množstvo vlastných kresieb a dekorácií jednotlivých strán, plány, koláže z fotiek či ozdobných poznámkových lístkov, zaujímavý obsah - napr. hry na cesty, sledovanie tradícií či krás regiónu, priložené puzzle, vyťahovacie pohľadnice...)

            Dievčatám blahoželáme a tešíme sa, že svoje umelecké sklony uplatnia aj pri výzdobe a prezentácii našej školy.

          • Programovanie s LEGOM

          • Vo štvrtok 8. februára sme na našej škole zorganizovali v spolupráci s Univerzitou Komenského podujatie Programovanie s LEGOM pre žiakov šiesteho a siedmeho ročníka so záujmom o robotiku. Lektor z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Pavel Petrovič našim žiakom sprostredkoval na štyroch vyučovacích hodinách základy programovania s Legom. Chlapci aj dievčatá naprogramovali prieskumníka, psíka, robota, ktorý sa pohybuje po čiare a pri prekážke zastaví. Naučili sa veľa nového a užili si veľa zábavy. Ďakujeme lektorovi a tešíme sa jeho cenným radám, ktoré využijeme na hodinách informatiky.

          • First Lego League

          • V piatok 2. februára našu školu reprezentoval tím Fabrickí Legomajstri (žiaci z robotického krúžku) na celosvetovej robotickej súťaži FIRST LEGO LEAGUE v kategórii Challenge (9 až 16 rokov). Regionálne kolo tejto súťaže absolvovali na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline. Témou tohto roka je MASTERPIECE  (majstrovské dielo alebo STEM v umení). Žiaci boli hodnotení v štyroch častiach: Robot Game a Robot Design (plnenie misií pomocou robota, ktorého žiaci sami navrhli a naprogramovali), Innovation Project (inovačný projekt s témou umenia) a Core Values (základné hodnoty). Hoci máme tento rok tím nováčikov, v Robot Game sme získali 6. miesto z dvanástich družstiev a pozitívne bol hodnotený aj design robota. Pri tvorbe inovačného projektu sme sa veľa naučili o umení, o ovládaní vizuálnych efektov na predstavení Perinbaba. Pred Vianocami si žiaci vyskúšali prezentáciu vlastných vianočných robotov pre menších žiakov a navrhli inovácie pre zlepšenie vizuálneho zážitku pre dynamické inštalácie výtvarného umenia. Žiaci reprezentačného tímu, ale aj ostatní žiaci nášho robotického krúžku získavajú v takýchto medzinárodných súťažiach nové zručnosti a popritom si užijú veľa zábavy.

          • KARNEVAL

          • Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a KARNEVALOM. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Naši žiaci 1. stupňa sa zabavili v maskách a ukázali svoju kreativitu pri ich príprave. Bolo vidieť, že máme tvorivých žiakov a rodičov. Súčasťou karnevalu bola súťaž o najkrajšie masky z každej triedy a rôzne zábavné súťaže, s ktorými pomáhali žiaci 6. A. Prežili sme čarovné dopoludnie plné radosti, smiechu a zábavy.

          • PERINBABA a výstava na Trenčianskom hrade

          • I keď nám zima nedopriala veľa snehu, v stredu 31. januára sme so šiestakmi, žiakmi z robotického krúžku a výtvarníkmi ZUŠ Nemšová zažili neobyčajnú nádielku snehu v umení. Divadelné predstavenie Perinbaba ocenili všetci žiaci. Po predstavení nás herci MESTSKÉHO DIVADLA TRENČÍN milo privítali na pódiu a režisér vizuálnych efektov nám doprial snehu nadostač. Na Trenčanskom hrade sme v obrazoch Jozefa Ladu obdivovali nielen jeho preslávené zimné ilustrácie, ale aj jeho literárnu tvorbu, dokonca rekonštrukciu nemocničnej izby dobrého vojaka Švejka z diela, ktoré Lada ilustroval. Pre žiakov bola pripravená aj zóna na kreslenie v štýle autora.

          • VOLEJBAL dievčatá - Okresné kolo

          • Na finálovom turnaji okresného kola vo Volejbale sme odohrali 3 zápasy. Po dvoch výhrach 2:0 a jednej prehre 1:2 sme obsadili pekné 3.miesto. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy.